Het Mondriaanhuis komt in actie op de kerstmarkt van 3FM Serious Request. Bij de kraam van het museum kunnen bezoekers op zondag 18 december creatief helemaal los gaan met rood geel en blauw om hun eigen Mondriaantas te maken. Deelnemers bepalen vervolgens zelf hoeveel ze willen betalen voor de tas. De opbrengst is uiteraard voor HVK.
Bij de kraam van het Mondriaanhuis worden bezoekers tevens uitgenodigd door museumdocent Floortje Mols om mee te schilderen aan schilderij 'Het Vergeten Kind'. Het eindresultaat schenkt het Mondriaanhuis aan stichting Het Vergeten Kind.

Het Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind haalt kinderen uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Tijdens speciaal georganiseerde activiteiten overladen getrainde begeleiders de kinderen met positieve aandacht, waardoor ze zich veilig voelen, zichzelf durven te zijn en zich kunnen ontplooien. Omringd door leeftijdsgenootjes ervaren kinderen dat er lotgenoten zijn, waardoor ze zich minder schamen voor hun thuissituatie.

Meer informatie