Op zaterdag 10 september en zondag 11 september 2022 kun je volop genieten van vele monumenten in Amersfoort die de deur open zetten voor het publiek, van 10 tot 17 uur. Het Mondriaanhuis doet ook dit jaar weer mee op zaterdag 10 september. Het gebouw dat we nu als museum kennen is ooit gebouwd als lagere school, waar de vader van Piet Mondriaan sr. hoofdonderwijzer was en de jonge Piet 150 jaar geleden ter wereld kwam in het woongedeelte op de bovenetage.

Live muziek op het terras

Op het terras aan de achterzijde (Mooierplein) van het Mondriaanhuis zal Open Monumentendag op zaterdag 10 september extra feestelijk worden omlijst met live muziek. The Silver Crickets is een akoestisch duo bestaande uit Boudewijn van Wijk (gitaar-zang) en John Hijmering (gitaar-zang). Beide zijn lid van de Leusdense coverband Brand New Cadillac (rock & roll, rock en ballads) die al 32 jaar actief zijn met optredens door het hele land, onder meer in het voorprogramma van de Golden Earring in 2006. Het repertoire bestaat uit nummers uit de jaren 60, 70, 80 en ook Nederlandstalige nummers (o.a. The Scene).

Te zien in het Mondriaanhuis

Naast het monumentale karakter kun je in het Mondriaanhuis ook genieten van de permanente tentoonstelling De wereld van Piet Mondriaan. Verder kun je tijdens Open Monumentendag ook de tijdelijke tentoonstelling Onbegrensd bezoeken.

Nu te zien in het Mondriaanhuis

Tijdens Open Monumentendag 2022 openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek. Het thema van dit jaar is Duurzaamheid.