Open Monumentendag Mondriaanhuis

Op 14 en 15 september 2019 is het Open Monumentendag. Ook het Mondriaanhuis, geboortehuis van Piet Mondriaan, doet mee. Op zaterdag geldt een korting van 50% op de normale entreeprijs. Op zondag is het museum gratis toegankelijk.

Activiteiten in de zomervakantie

In de zomervakantie is het Mondriaanhuis extra geopend op maandag van 22 juli t/m 26 augustus. Ook zijn er leuke workshops en activiteiten voor het hele gezin.

Activiteiten meivakantie

In de meivakantie is het Mondriaanhuis extra geopend op maandag 29 april. Ook zijn er in deze week leuke workshops en activiteiten voor het hele gezin.

Expositie 'Reflectie' met werk Herman Coppus

Onder de titel ‘Reflectie’ toont het Mondriaanhuis tot en met 10 maart 2019 diverse werken van Herman Coppus. In twee zalen van het museum zijn papierreliëfs en sculpturen in glas en brons te zien.

Reflectie - Herman Coppus

03 november 2018 t/m 10 maart 2019

Vanaf zaterdag 3 november 2018 toont het Mondriaanhuis onder de titel ‘Reflectie’ diverse werken van Herman Coppus. In twee zalen van het museum zijn van hem papierreliëfs en sculpturen in glas en brons te zien.

Piet Mondriaan - Puur Natuur

Piet Mondriaan (1872 – 1944) is vooral bekend geworden als pionier van de abstracte kunst. Hij begon echter pas rond zijn veertigste levensjaar, na zijn vertrek naar Parijs, te experimenteren in deze stijl. Voor die tijd schilderde hij realistische taferelen waarin de natuur een hoofdrol speelde. Tentoonstelling Puur Natuur focust op de figuratieve periode van Mondriaan.

Open Monumentendag

In het weekend van 8 en 9 september 2018 vindt de 32e editie van de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. Veel bijzondere gebouwen zijn dan vrij toegankelijk voor publiek. Het Mondriaanhuis doet ook mee op zondag 9 september en is die dag gratis te bezoeken.

Dag van de Amateurkunst

Tijdens de Dag van de Amateurkunst op zaterdag 8 september zijn in het Mondriaanhuis gratis toegankelijke optredens bij te wonen.

Winnaars schilderwedstrijd Mondriaanhuis

Op 7 maart 2018 zijn de winnaars van de schilderwedstrijd 'Geïnspireerd door Mondriaan' bekend gemaakt. De wedstrijd werd door het Mondriaanhuis georganiseerd ter ere van de 146e geboortedag van Piet Mondriaan, die in 1872 in Amersfoort werd geboren.

Mondriaandag op geboortedag Mondriaan

Op woensdag 7 maart 2018 is het de 146e geboortedag van Piet Mondriaan. Het Mondriaanhuis, geboortehuis van de schilder, organiseert daarom een ‘Mondriaandag’ met verschillende publieksactiviteiten. Ook geldt er van 7 t/m 11 maart gratis entree op vertoon van het artikel over Mondriaandag uit huis-aan-huis-krant Amersfoort Nu of de bon uit het AD van 6 maart.