Mondriaan is vooral bekend als één van de grondleggers van de abstracte kunst. Gedurende zijn artistieke carrière bleef hij echter ook bloemen schilderen. De algemene opvatting is dat Mondriaan de bloemen maakte omdat er brood op de plank moest, maar gezien de grote kwaliteit van deze werken, heeft hij vast ook plezier beleefd aan het vervaardigen ervan. In Mondriaans composities staat meestal een enkele bloem centraal, zoals een chrysant of een amaryllis. Op dit moment zijn in het Mondriaanhuis enkele van zijn bloemcomposities te zien als onderdeel van de tentoonstelling Mon : fleur.

In workshop Bloemen van Mondriaan ga je creatief aan de slag met houtskool. Uitgangspunt zijn de werken van Mondriaan én echte bloemen. Net als Mondriaan maak je een compositie met een enkele bloem. Met houtskool maak je een eerste schets met aandacht voor bloemblaadjes, meeldraden, stengel, doorns en andere details. Daarna kan je met wit wat extra licht aanbrengen of hier en daar een enkele kleur.  Tenslotte breng je met behulp van haarlak een dun vernislaagje aan waarna je bloem in volle pracht is te bewonderen.  Je werk  mag na afloop mee naar huis.

Praktische informatie
Data:
Vrijdag 3 mei 2019   VOLGEBOEKT
Zaterdag 4 mei 2019   VOLGEBOEKT
Vrijdag 17 mei 2019   VOLGEBOEKT
Vrijdag 31 mei 2019   VOLGEBOEKT
Zaterdag 6 juli 2019
Vrijdag 9 augustus 2019 VOLGEBOEKT

Tijd: 10.30 – 13.00 uur
Locatie: Mondriaanhuis, Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort
Reserveren noodzakelijk via: educatie@mondriaanhuis.nl
Maximaal 15 deelnemers 

Kosten: €  22,- per deelnemer
Prijs voor Museumkaarthouders: € 14,-

Naast de workshop Bloemen van Mondriaan organiseert het Mondriaanhuis ook workshop Zijde schilderen (met beeldend kunstenaar Sally Pittman).