Hoe klinkt Rood? Welk geluid maakt de zon? Elk schilderij vertelt een verhaal en dat verhaal kun je 'verklankbeelden'. Tijdens de workshop JazzLab kun je zelf ontdekken hoe schilderijen, kleuren en beelden klinken! Aan de hand van de Stijlkleuren gaan we een een schilderij muzikaal tot leven wekken en maken we onze eigen swingende compositie die we ook gaan opnemen! De compositie kun je na afloop op onze web-site beluisteren. 

De kunstenaars van de kunststroming De Stijl werkten met de primaire kleuren rood, geel en blauw. Met deze kleuren gaan we op een heel speciale manier muziek maken in de workshop JazzLab in Stijl in het Mondriaanhuis. Onder leiding van docent Miriam Veeger mag ieder kind een eigen muziekfragment opnemen. Dat kan een geluid of melodie zijn met je eigen stem of met één van de meegebrachte  instrumenten van de workshopdocent. Jouw eigen compositie wordt verbonden aan een kleur. Wil je weten hoe we van al die fragmenten swingende Jazz maken? Kom dan naar de workshop!

Het abstraheren van muziek tot losse geluiden of melodielijnen en vervolgens weer samenvoegen tot nieuwe swingende jazz  past natuurlijk ook uitstekend bij Stijlkunstenaar Mondriaan. Hij was  een meester in het abstraheren én een groot liefhebber van jazz.

Over de docent

Miriam Veeger is violiste, workshop-uitvinder en creatief brein/oprichter van Het VioolLab.

Praktische informatie

Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis
Maximaal 15 deelnemers
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Reserveren noodzakelijk via educatie@mondriaanhuis.nl
Kosten: € 8,-  (inclusief entree museum)