NB: Alle workshops in het voorjaar van 2019 zijn intussen volgeboekt.

Op veler verzoek organiseert het Mondriaanhuis in 2019 opnieuw een serie workshops speciaal voor volwassenen. Tijdens Amsterdam-Parijs-New York krijgen de deelnemers uitleg over het werk van Piet Mondriaan in achtereenvolgens zijn Amsterdamse, Parijse en New Yorkse periode. Aansluitend ga je zelf schilderen. Want de beste manier om Mondriaan te doorgronden is door het zelf te proberen.

De drie workshops in februari-maart 2019 vormen weliswaar een geheel, maar zijn ook prima afzonderlijk te doen. In elke workshop staat immers een andere periode uit Mondriaans oeuvre centraal.

Vrijdag 8 februari: Amsterdam (VOLGEBOEKT)
In zijn beginjaren werkte Piet Mondriaan figuratief, waarbij hij onder meer landschappen schilderde. Een aantal van deze werken is te zien in de Schatkamer (zaal 2) van het Mondriaanhuis. Waarom maakte Mondriaan deze landschappen en hoe ging hij precies te werk? Door aandachtig naar zijn schilderijen te kijken, leren de deelnemers stap voor stap een eigen landschap op te zetten.

Vrijdag 22 februari: Parijs (VOLGEBOEKT)
Ditmaal concentreren we ons op Piet Mondriaans bijzondere stijlontwikkeling in Parijs. In de Franse hoofdstad maakt Mondriaan kennis met het werk van grote kunstenaars zoals Picasso en Braque en komt hij uiteindelijk tot zijn eigen abstracte schilderstijl. Deelnemers zullen in deze workshop in de voetsporen van Mondriaan treden en een geabstraheerd schilderij maken.

Vrijdag 8 maart: New York (VOLGEBOEKT)
Enkele van Mondriaans meest iconische werken kwamen pas tot stand in de laatste fase van zijn leven, toen hij verbleef in New York. Daar kwam zijn abstracte kunst tot volle wasdom. In totaal heeft Piet Mondriaan circa 25 jaar van zijn leven besteed aan het maken van abstracte kunst. Wat wilde hij met daarmee precies bereiken? En hoe zette hij zijn composities op? Geïnspireerd op zijn laatste werk, de Victory Boogie Woogie, zullen de deelnemers spelen met compositie en een abstract kunstwerk maken.

Praktische informatie:
Tijd: 10.30-13.00 uur
Locatie: Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis
Maximaal 15 deelnemers
Kosten: € 22,- per workshop, met de Museumkaart kan per workshop € 8,- korting worden verkregen. Wie wil deelnemen aan alle drie de workshops betaalt € 60,- (of € 36,- via de Museumkaart).
Reserveren is noodzakelijk en kan via educatie@mondriaanhuis.nl