• Exclusieve atelierbezoeken
  • 2020-09-26T00:00:00+02:00
  • 2020-10-04T23:59:59+02:00
  • Dit najaar toont het Mondriaanhuis onder de titel Equilibrium werk van Henriëtte van ‘t Hoog en Elise van der Linden. Beide kunstenaars maken speciaal voor deze tentoonstelling een nieuw werk. In aanloop naar de expositie is er voor een klein aantal geïnteresseerden een mogelijkheid om een exclusief kijkje in de keuken van de kunstenaars te nemen tijdens het maakproces van hun nieuwe werk.

Evenwicht was een belangrijk thema voor Piet Mondriaan. Het Mondriaanhuis heeft de kunstenaars Henriëtte van ’t Hoog en Elise van der Linden uitgenodigd om te onderzoeken wat dit thema voor hen betekent. In de roerige tijden waarin we nu leven, is het zoeken en vinden van balans opnieuw zeer relevant. 
In hun eigen atelier zullen de kunstenaars laten zien hoe  ze hier mee bezig zijn en meer vertellen 
over hun ideeën en werkwijze. 

Data en Reserveren

De atelierbezoeken aan Elise van der Linden zijn gepland op zaterdag 26 september, om 14.00 en om 15.00 uurHet atelier van de kunstenaar is in Deventer. Na aanmelding ontvangen deelnemers nadere informatie over de gang van zaken en de locatie. 

Het bezoek is gratis, maar reserveren is noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar j.delacroix@amersfoort-in-c.nl onder vermelding van 'atelierbezoek Elise van der Linden' en het gewenste tijdstip. Maximaal 6 personen per tijdstip.  Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

De atelierbezoeken aan Henriëtte van ‘t Hoog zijn gepland op zondag 4 oktober, om 14.00 en om 15.00 uur. Het atelier van de kunstenaar is in Amsterdam. Na aanmelding ontvangen deelnemers nadere informatie over de gang van zaken en de locatie. 

Het bezoek is gratis maar reserveren is noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar j.delacroix@amersfoort-in-c.nl onder vermelding van 'atelierbezoek Henriëtte van 't Hoog' en het gewenste tijdstip. Maximaal 3 personen per tijdstip.  Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Elise van der Linden 

Voor Equilibrium maakt Van der Linden een sculptuur waarbij zij zoekt naar een evenwicht tussen een ordening enerzijds en structuren die chaotisch ogen (geïnspireerd op wat andere natuurkrachten dan de menselijke, voortbrengen) anderzijds. Het werk dat zij voor de expositie in het Mondriaanhuis maakt, is geïnspireerd op geometrische structuren die ontstaan door menselijk handelen en op wat de tijd met zulke structuren doet. Daarbij haalt zij inspiratie uit het verval van in onbruik geraakte gebouwen, waar natuurkrachten zichtbaar invloed uitoefenen. 

Henriëtte van ‘t Hoog 

Het thema evenwicht speelt een belangrijke rol in het werk van Henriëtte van ’t Hoog. Zij onderzocht dit thema eerder onder meer in een serie muurschilderingen getiteld Equilibrium. Voor de tentoonstelling in het Mondriaanhuis zal zij een tijdelijke muurschildering ontwerpen, die zich voegt naar de architectuur van het gebouw en de indeling van de ruimte, maar er ook een eigenzinnige accentuering aan geeft die als contrasterend kan worden ervaren. Er treedt een verschuiving op in de beleving van de ruimte, er ontstaat een nieuwe visuele balans.