Speciaal voor nieuwsgierige kinderen organiseert de Museum Jeugd Universiteit een reeks colleges in Amersfoortse musea. Experts geven daarin antwoord op de leukste, gekste en spannendste vragen. Zoals: Vraag jij je ook wel eens af wanneer een kunstwerk eigenlijk is gemaakt? En hoe je dit kan zien?

In een reeks van drie colleges o.l.v. kunstkenner Jolinda de Lang gaan de deelnemers op zoek naar antwoorden. En leren zo al doende te werken als een kunsthistoricus. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

11 februari 2018: Hoe kijkt een kunsthistoricus naar kunst?
Locatie: Museum Flehite. Tijd: 13:00 uur
Kunstkenner Jolinda de Lang kijkt elk jaar samen met duizenden mensen naar kunst. Zij weet precies welke vragen je moet stellen. Door te kijken, te vergelijken en te onderzoeken leer je waar je op moet letten en zet je jouw eerste stappen als kunsthistoricus. De studenten bestuderen de collectie van Museum Flehite op zaal.

4 maart 2018: Hoe kijkt een kunsthistoricus naar Mondriaan?
Locatie: Mondriaanhuis. Tijd: 13:00 uur
Piet Mondriaan is een beroemde schilder. Wat kom je over hem te weten als je met een kunsthistorisch oog kijkt naar zijn werk? Jolinda de Lang neemt jullie mee langs de kunstwerken in het Mondriaanhuis. Samen met haar ontdek je verhalen over Piet Mondriaan.

8 april 2018: Hoe kijkt een kunsthistoricus naar hedendaagse kunst?
Locatie: Kunsthal KAdE. Tijd: 13:00 uur
Ziet een kunsthistoricus verschillen tussen kunst van de vorige eeuw en kunst van nu? En hoe kijkt een kunsthistoricus naar kunst die nu wordt gemaakt? In Kunsthal KAdE ga je als een echte kunsthistoricus hedendaags kunst bekijken.

Voor meer informatie en aanmedlen voor de collegereeks zie de Museum Jeugd Universiteit