Je kent vast wel de zwart-wit geblokte plaatjes die je met de telefoon kunt scannen. Met deze plaatjes gaan we op een heel speciale manier muziek maken in de workshop JAZZLAB 4 KIDS in het Mondriaanhuis. Onder leiding van Maurits Boreel en Miriam Veeger mag ieder kind een eigen muziekfragment opnemen. Dat kan een geluid of melodie zijn met je eigen stem of met één van de meegebrachte  instrumenten van de workshopdocenten. Jouw eigen compositie wordt verbonden aan een QR-code. Als je deze code laat zien aan de camera hoor je je eigen fragment. Wil je weten hoe we van al die fragmenten swingende Jazz maken? Kom dan naar de workshop!

Het abstraheren van muziek tot losse geluiden of melodielijnen en vervolgens weer samenvoegen tot nieuwe swingende jazz  past natuurlijk uitstekend bij Mondriaan. Hij was  een meester was in het abstraheren én een groot liefhebber van jazz.

Over de docenten

Workshopdocent Maurits Boreel is jazz-violist, componist en muziek-uitvinder! Hij is verbonden aan Het VioolLab in Amersfoort. Miriam Veeger is violiste, workshop-uitvinder en creatief brein/oprichter van Het VioolLab.

Praktische informatie

Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis
Maximaal 15 deelnemers
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Reserveren noodzakelijk via educatie@mondriaanhuis.nl