Dit initiatief is onderdeel van de weekendschool Petje Af. Op zondag 13 oktober volgen de aspirant-rondleiders eerst een snelcursus rondleiden in het Mondriaanhuis. Na deze training zullen deze kinderen op zondag 27 oktober vanaf 14.00 uur zelf rondleidingen voor de hele familie verzorgen in het museum.

Petje Af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+). Kinderen maken kennis met verschillende beroepen. Petje Af opereert bijvoorbeeld in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt het museum en bekijkt theatervoorstellingen. In het weekend staan praktijkervaring rondom de beroepen en de ontmoeting tussen/met onze gastdocenten centraal. De Petje Af-methode stimuleert de ontluikende talentontwikkeling van onze kinderen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen.

Aanmelden voor de rondleiding in het Mondriaanhuis op 27 oktober om 14.00 uur kan via: educatie@mondriaanhuis.nl o.v.v. ' rondleiding plus datum'