Voor de tentoonstelling Lef! selecteerde het museum, in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, vijf jonge en veelbelovende kunstenaars: Hannah Meijer, Boukje Kemper, Marloes Roeper, Monika Nowak (Polen) en Tian Teng (China).
Op zaterdag 16 april is het mogelijk om Hannah Meijer en Boukje Kempers te ontmoeten. De kunstenaars zijn vanaf 14.30 uur in het museum voor uitleg over hun werk en het beantwoorden van vragen.

Hannah Meijer 
Voor Hannah Meijer (1994) is het verkennen van grenzen een terugkerend thema. Zij vindt het belangrijk om je altijd af te vragen waarom een bepaalde regel er is en of hij misschien kan worden heroverwogen. Met de installaties Press(ure) I en II onderzoekt de kunstenaar thema's als  begrenzing en onderdrukking. De combinatie van de verschillende materialen, hard tegenover zacht, is daarbij van wezenlijk belang.    

Boukje Kemper 
Boukje Kemper (1998) ‘schildert’ met textiel. Zij laat zich leiden door herinneringen uit haar jeugd en door de materialen en technieken waarmee zij werkt. Kemper staat daarbij open voor de toevalligheden die zich tijdens het maakproces aandienen en durft het oorspronkelijke beeld dat zij in haar hoofd had los te laten.