Op veler verzoek organiseert het Mondriaanhuis in november opnieuw een serie workshops voor volwassenen. Tijdens de serie  Amsterdam-Parijs-New York krijg je uitleg over het werk van Piet Mondriaan in achtereenvolgens zijn Amsterdamse, Parijse en New Yorkse periode. Aansluitend ga je zelf schilderen, want de beste manier om Mondriaan te doorgronden is door het zelf te proberen.

De drie workshops in november 2019 vormen weliswaar een geheel, maar zijn ook prima afzonderlijk te doen. In elke workshop staat immers een andere periode uit Mondriaans oeuvre centraal.

Vrijdag 1 november: Amsterdam 

In zijn beginjaren werkte Piet Mondriaan figuratief, waarbij hij onder meer landschappen schilderde. Een aantal van zijn vroege werken is te zien in het Mondriaanhuis. Waarom maakte Mondriaan deze landschappen en hoe ging hij precies te werk? Door aandachtig naar zijn schilderijen te kijken, leer je stap voor stap een eigen landschap op te zetten.

Vrijdag 8 november: Parijs 

In de workshop Parijs concentreren we ons op Piet Mondriaans bijzondere stijlontwikkeling in zijn Franse periode. In de lichtstad maakte Mondriaan kennis met het werk van grote kunstenaars zoals Picasso en Braque en kwam hij uiteindelijk tot zijn eigen abstracte schilderstijl. Deelnemers zullen in deze workshop in de voetsporen van Mondriaan treden en een geabstraheerde voorstelling maken.

Vrijdag 15 november: New York

Enkele van Mondriaans meest iconische werken kwamen pas tot stand in de laatste fase van zijn leven, toen hij verbleef in New York. Daar kwam zijn abstracte kunst tot volle wasdom. In totaal heeft Piet Mondriaan circa 25 jaar van zijn leven besteed aan het maken van abstracte kunst. Wat wilde hij met daarmee precies bereiken? En hoe zette hij zijn composities op? Geïnspireerd op zijn laatste werk, de Victory Boogie Woogie, zullen de deelnemers spelen met compositie en een abstract kunstwerk maken.

Praktische informatie

Tijd: 10.30-13.00 uur
Locatie: Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis
Maximaal 15 deelnemers
Kosten: € 22,- per workshop. Voor Museumkaarthouders: € 20,-.
Wie wil deelnemen aan alle drie de workshops betaalt € 60,- (of € 50,- met Museumkaart).
Reserveren is noodzakelijk en kan via educatie@mondriaanhuis.nl