Zoek je een leuk gezinsuitje voor in de kerstvakantie?  Het Mondriaanhuis  organiseert in deze periode extra activiteiten zoals kinderworkshops, (familie)rondleidingen en een speurtocht.  Ook kun je met het hele gezin creatief aan de slag in het Doe-het-zelf-atelier. 

Workshops

Het Mondriaanhuis  organiseert elke vakantie extra activiteiten zoals kinderworkshops. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Alle workshops beginnen om 14.00 uur.

Woensdag 27 december: 

Winterlandschap maken

Vrijdag 29 december:               

De mooiste plek op aarde

Dinsdag 2 januari:           

Servies schilderen

Woensdag 3 januari:               

De mooiste plek op aarde

Vrijdag 5 januari:                   

Meneertje Abstraheertje

Gratis (familie)rondleiding

Tijdens de kerstvakantie kun je op donderdag 28 december mee met een instap-rondleiding. Onze rondleider start om 14.00 uur en neemt je in een uurtje mee door het museum. Je komt meer te weten over het leven en werk van Piet Mondriaan. Daarnaast krijg je uitleg over de werken in tijdelijke tentoonstelling Fiks' zoektocht naar abstractie. 

Liever met hele gezin een rondleiding volgen? Ga dan op 28 december om 11.00 uur mee met een instap-rondleiding speciaal voor families!

Beide rondleidingen zijn gratis bij museumbezoek. Reserveren is niet nodig, maar kom op tijd. Er is plek voor maximaal 15 personen per rondleiding.

Speurtocht

Wil je meer over Piet Mondriaan te weten komen? Speur dan naar de verborgen kistjes in het museum. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Vraag ernaar bij de balie van het Mondriaanhuis!

Doe-het-zelf-atelier

Heb je na je bezoek aan onze Mondriaantentoonstelling ook zin om een kunstwerk te maken? Dat kan dagelijks in ons Doe-het-zelf-atelier. Wij hebben een paar leuke opdrachten bedacht die je kunt gaan doen, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.