Vanwege 75 jaar DierenPark Amersfoort organiseert het Mondriaanhuis deze zomervakantie verschillende workshops die iets met dieren te maken hebben. Een PHiNG-THiNG  is een grappig wezentje , dat wel iets weg heeft van een pinguïn of een uil. Hij is nu nog helemaal wit, maar jij mag hem een kleurtje geven. Al doende leer je ook nog iets over Piet Mondriaan en zijn liefde voor de primaire kleuren. Je kunstwerk mag na afloop meteen mee naar huis. Geef je PHiNG THiNG een mooi plekje thuis of doe het aan iemand cadeau!

Praktische informatie

Datum: vrijdag 11 augustus 2023
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis
Maximaal 15 deelnemers
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Kosten: € 8,- per kind (inclusief entree museum)

Bestel je ticket* in onze ticketshop:

Tickets

* Wacht niet te lang met bestellen, want het aantal tickets per workshop is beperkt. Krijg je in de ticketshop de mededeling 'Niet van toepassing' dan is de workshop helaas volgeboekt. Wellicht is er dan nog wel plek bij een van onze andere workshops.

Project PHiNG-THiNG

De bedenker van  PHiNG -THiNG is Gert-Jan Vlaming. Hij maakte op een reis naar China eigenlijk per ongeluk zijn eerste PHiNG THiNG. Een eenvoudig beeldje zonder mond of ogen, waar mensen heel vrolijk van bleken te worden. Nu verspreidt hij ze over de hele wereld, zodat ze iedereen die ze ziet of vasthoudt een blij gevoel van vrolijkheid geven. Hoewel alle PHiNG-THiNGs hetzelfde lijken is elk exemplaar uniek. Eén voor één worden ze met de hand gemaakt door ambachtsmensen die er met veel plezier aan werken.
De beeldjes zijn 16 cm hoog, 16 cm breed en 9 cm diep. Gipsen PHiNG-THiNG’s worden in Nederland gemaakt door mensen met afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.