Connecting Lights - Stippen aan de horizon!

Van 2 tot en met 5 april – tijdens het paasweekend – bieden de culturele instellingen in Amersfoort, waaronder het Mondriaanhuis, een mooi online programma. Ondanks dat onze deuren nog even gesloten blijven, willen wij Amersfoort in het licht zetten.

Mondriaanhuis weer open!

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het Mondriaanhuis t/m 18 november gesloten. Vanaf donderdag 19 november gaan we weer open. Er is dan een nieuwe expositie te zien.

Ontdek Mondriaan vanuit huis

Het museum is dan nog even gesloten, wij brengen Piet Mondriaan naar je toe. Op deze pagina tips hoe je online meer kunt ontdekken over de beroemde kunstenaar.

Nieuwe aanwinst

Het Mondriaanhuis heeft een foto aangekocht van kunstenaarsduo Het Wilde Oog. De foto is momenteel onderdeel van de tentoonstelling Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis.

Herfstvakantie in het Mondriaanhuis

In de herfstvakantie organiseert het Mondriaanhuis diverse activiteiten voor jong en oud. Het museum is in deze periode ook extra open op maandag 12 en maandag 19 oktober 2020.

Lezing met Hans Lemmerman = VOLGEBOEKT

Hoe komen de foto's van kunstenaarsduo Het Wilde Oog tot stand? Op vrijdag 25 september neemt Hans Lemmerman zijn publiek mee in zijn gedachtegang en manier van werken.

Mondriaanhuis viert 148e geboortedag Mondriaan

Zaterdag 7 maart is het 148 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Jaarlijks staat het  Mondriaanhuis - geboortehuis van de schilder - stil bij de verjaardag van de pionier van de abstracte kunst.

Gratis proefles kunstgeschiedenis

Wil je weten of de cursus kunstgeschiedenis in het Mondriaanhuis iets voor jou is? Geef je dan op voor een gratis proefles. De cursus start op 24 februari 2020.

Voorjaarsvakantie in het Mondriaanhuis

In de voorjaarsvakantie is het Mondriaanhuis extra geopend op maandag 17 en 24 februari 2020. Ook zijn er leuke workshops en activiteiten voor het hele gezin.

Schilderwedstrijd Mondriaan

Voor de tweede keer organiseert het Mondriaanhuis in Amersfoort de schilderwedstrijd ‘Geïnspireerd door Mondriaan’. Vanaf vrijdag 3 januari kan iedereen die van schilderen houdt een wedstrijdformulier en een (gratis) schilderdoek van 25 x 25 cm bij het Mondriaanhuis ophalen en zelf aan de slag gaan.

Schilderworkshops voor volwassenen

In drie schilderworkshops op vrijdagochtend leer je kunstenaar Piet Mondriaan beter kennen door zelf aan de slag te gaan. Wees verzekerd van een plek en geef je nu op!

Onderwijsstaking? Kinderworkshop!

Tijdens de onderwijsstaking, op woensdag 6 november, organiseert het Mondriaanhuis de kinderworkshop Victory Boogie Woogie. Kom woensdagmiddag schilderen in het museum!

Jubileum in het Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis bestaat dit jaar 25 jaar! Daarom organiseert het museum van 25 september t/m 31 oktober 2019 speciale activiteiten en aantrekkelijke jubileumacties.

Stadswandeling over Mondriaan

Vanwege het vijfentwintigjarig bestaan van het Mondriaanhuis organiseren de Amersfoortse Gidsen verschillende Mondriaanwandelingen door het centrum van Amersfoort. Op woensdag 25 september om 14.00 uur kun je mee met de eerste wandeling.

Gast-rondleiding Charlotte Rixten in Mondriaanhuis

Vanwege het 25-jarige bestaan van het Mondriaanhuis geeft Charlotte Rixten om 13.30 uur een rondleiding door de expositie in het museum in Amersfoort. Rixten werd begin dit jaar als 25-jarige de jongste museumdirecteur van Nederland.

Mondriaanhuis beperkt toegankelijk

Vanwege de opbouw van de tentoonstelling 25 x 25 x 25 is het Mondriaanhuis tijdelijk (van 17 t/m 24 september 2019) beperkt toegankelijk. De vaste presentatie is wel te zien.