Mondriaan bloemenperk in Amersfoort

In 2022 viert Amersfoort het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan. Niet alleen het Mondriaanhuis, maar ook diverse andere culturele instellingen en bedrijven organiseren activiteiten in het kader van dit jubileum. Hoveniersbedrijf ‘t Hofland en sierbestrating D’ Ouwe Steen, bijvoorbeeld, realiseerden onlangs aan de rand van het centrum van Amersfoort een bijzonder bloemenperk om de meester van de abstracte kunst te eren.

Prentenboek Kleine Piet, Grote Meester

Vanwege het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan heeft het Mondriaanhuis schrijfster Bette Westera gevraagd om een kinderboek te schrijven over de jeugd van Piet, die in Amersfoort werd geboren. Het prentenboek is verkrijgbaar in de museumshop.

Winnaars van de schilderwedstrijd Lef!

Op 6 maart vond de prijsuitreiking plaats. De eerste prijs in de categorie volwassenen ging naar Roos Renger. Bij de jongeren ging de eerste prijs naar Floor Ghurahoo, en bij de kinderen naar Musa Lemaalen.

Gratis entree op 7 maart

Maandag 7 maart 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaanhuis in Amersfoort werd geboren. Het Mondriaanhuis viert dat met allemaal leuke activiteiten voor jong en oud. Ook is het museun op deze speciale maandag voor iedereen gratis te bezoeken!

Fonds Mondriaan 150

Ben jij bezig met een experimentele dans performance, een tot de verbeelding sprekend kunstwerk, een grensverleggend theaterstuk of iets anders dat past bij Mondriaan 150 en de thema's verbeelding en vernieuwing? Lever dan vóór 7 maart 2022 je plan in voor een bijdrage in de kosten.

Schilderwedstrijd Mondriaan 150

Op 7 maart 1872 werd Piet Mondriaan in Amersfoort geboren. Het Mondriaanhuis viert deze 150e verjaardag en trapt af met een schilderwedstrijd met het thema ‘Lef’.

Connecting Lights - Stippen aan de horizon!

Van 2 tot en met 5 april – tijdens het paasweekend – bieden de culturele instellingen in Amersfoort, waaronder het Mondriaanhuis, een mooi online programma. Ondanks dat onze deuren nog even gesloten blijven, willen wij Amersfoort in het licht zetten.

Mondriaanhuis weer open!

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het Mondriaanhuis t/m 18 november gesloten. Vanaf donderdag 19 november gaan we weer open. Er is dan een nieuwe expositie te zien.

Ontdek Mondriaan vanuit huis

Het museum is dan nog even gesloten, wij brengen Piet Mondriaan naar je toe. Op deze pagina tips hoe je online meer kunt ontdekken over de beroemde kunstenaar.

Nieuwe aanwinst

Het Mondriaanhuis heeft een foto aangekocht van kunstenaarsduo Het Wilde Oog. De foto is momenteel onderdeel van de tentoonstelling Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis.

Herfstvakantie in het Mondriaanhuis

In de herfstvakantie organiseert het Mondriaanhuis diverse activiteiten voor jong en oud. Het museum is in deze periode ook extra open op maandag 12 en maandag 19 oktober 2020.

Lezing met Hans Lemmerman = VOLGEBOEKT

Hoe komen de foto's van kunstenaarsduo Het Wilde Oog tot stand? Op vrijdag 25 september neemt Hans Lemmerman zijn publiek mee in zijn gedachtegang en manier van werken.

Mondriaanhuis viert 148e geboortedag Mondriaan

Zaterdag 7 maart is het 148 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Jaarlijks staat het  Mondriaanhuis - geboortehuis van de schilder - stil bij de verjaardag van de pionier van de abstracte kunst.

Gratis proefles kunstgeschiedenis

Wil je weten of de cursus kunstgeschiedenis in het Mondriaanhuis iets voor jou is? Geef je dan op voor een gratis proefles. De cursus start op 24 februari 2020.

Voorjaarsvakantie in het Mondriaanhuis

In de voorjaarsvakantie is het Mondriaanhuis extra geopend op maandag 17 en 24 februari 2020. Ook zijn er leuke workshops en activiteiten voor het hele gezin.

Schilderwedstrijd Mondriaan

Voor de tweede keer organiseert het Mondriaanhuis in Amersfoort de schilderwedstrijd ‘Geïnspireerd door Mondriaan’. Vanaf vrijdag 3 januari kan iedereen die van schilderen houdt een wedstrijdformulier en een (gratis) schilderdoek van 25 x 25 cm bij het Mondriaanhuis ophalen en zelf aan de slag gaan.