Mondriaan 150

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Het Mondriaanhuis viert het 150e geboortejaar van Mondriaan met een ‘Feest van de Verbeelding’.

Onbegrensd Mondriaan

Nieuw lesprogramma voor leerlingen VO, combineert theater en beeldende kunst. Duik in het verhaal van Mondriaan met theatervoorstellingen in Flint en Aegtenkapel en breng een bezoek aan het Mondriaanhuis.

Special Arts op de Mondriaanboot

Van vrijdag 28 t/m zondag 30 oktober 2022 ligt woonschip Robbedoes, ook wel bekend als de ‘Mondriaanboot’ in de haven van Amersfoort. Op het schip is dat weekend een kleine, op Mondriaan geïnspireerde tentoonstelling 'Special Artists meet Mondriaan' ingericht. De expositie is een samenwerking van het Mondriaanhuis met Special Arts. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Mondriaanhuis bij Amersfoortse Pracht

Op zondag 11 september strijkt Amersfoortse Pracht voor de tweede keer neer bij het Bosbad in Amersfoort. Ook het Mondriaanhuis is van de partij bij dit gratis culturele evenement voor jong en oud.

Open Monumentendag 2022

Op 10 en 11 september 2022 is het Open Monumentendag. Ook het Mondriaanhuis, geboortehuis van Piet Mondriaan, doet mee op de zaterdag. Op 10 september is het museum gratis toegankelijk, inclusief live muziek. Op zondag de 11e geldt het reguliere tarief.

Mondriaan bloemenperk in Amersfoort

In 2022 viert Amersfoort het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan. Niet alleen het Mondriaanhuis, maar ook diverse andere culturele instellingen en bedrijven organiseren activiteiten in het kader van dit jubileum. Hoveniersbedrijf ‘t Hofland en sierbestrating D’ Ouwe Steen, bijvoorbeeld, realiseerden onlangs aan de rand van het centrum van Amersfoort een bijzonder bloemenperk om de meester van de abstracte kunst te eren.

Prentenboek Kleine Piet, Grote Meester

Vanwege het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan heeft het Mondriaanhuis schrijfster Bette Westera gevraagd om een kinderboek te schrijven over de jeugd van Piet, die in Amersfoort werd geboren. Het prentenboek is verkrijgbaar in de museumshop.

Winnaars van de schilderwedstrijd Lef!

Op 6 maart vond de prijsuitreiking plaats. De eerste prijs in de categorie volwassenen ging naar Roos Renger. Bij de jongeren ging de eerste prijs naar Floor Ghurahoo, en bij de kinderen naar Musa Lemaalen.

Gratis entree op 7 maart

Maandag 7 maart 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaanhuis in Amersfoort werd geboren. Het Mondriaanhuis viert dat met allemaal leuke activiteiten voor jong en oud. Ook is het museun op deze speciale maandag voor iedereen gratis te bezoeken!

Fonds Mondriaan 150

Ben jij bezig met een experimentele dans performance, een tot de verbeelding sprekend kunstwerk, een grensverleggend theaterstuk of iets anders dat past bij Mondriaan 150 en de thema's verbeelding en vernieuwing? Lever dan vóór 7 maart 2022 je plan in voor een bijdrage in de kosten.

Schilderwedstrijd Mondriaan 150

Op 7 maart 1872 werd Piet Mondriaan in Amersfoort geboren. Het Mondriaanhuis viert deze 150e verjaardag en trapt af met een schilderwedstrijd met het thema ‘Lef’.

Connecting Lights - Stippen aan de horizon!

Van 2 tot en met 5 april – tijdens het paasweekend – bieden de culturele instellingen in Amersfoort, waaronder het Mondriaanhuis, een mooi online programma. Ondanks dat onze deuren nog even gesloten blijven, willen wij Amersfoort in het licht zetten.

Mondriaanhuis weer open!

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het Mondriaanhuis t/m 18 november gesloten. Vanaf donderdag 19 november gaan we weer open. Er is dan een nieuwe expositie te zien.

Ontdek Mondriaan vanuit huis

Het museum is dan nog even gesloten, wij brengen Piet Mondriaan naar je toe. Op deze pagina tips hoe je online meer kunt ontdekken over de beroemde kunstenaar.

Nieuwe aanwinst

Het Mondriaanhuis heeft een foto aangekocht van kunstenaarsduo Het Wilde Oog. De foto is momenteel onderdeel van de tentoonstelling Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis.

Herfstvakantie in het Mondriaanhuis

In de herfstvakantie organiseert het Mondriaanhuis diverse activiteiten voor jong en oud. Het museum is in deze periode ook extra open op maandag 12 en maandag 19 oktober 2020.

Lezing met Hans Lemmerman = VOLGEBOEKT

Hoe komen de foto's van kunstenaarsduo Het Wilde Oog tot stand? Op vrijdag 25 september neemt Hans Lemmerman zijn publiek mee in zijn gedachtegang en manier van werken.